UPC gaat films en series gratis aanbieden aan klanten met bepaalde alles-in-1-pakketten. De prijs van deze pakketten is wel verhoogd.

De nieuwe streamingdienst MyPrime wordt dinsdag gelanceerd en geeft klanten met de Power en Extra Power pakketten toegang tot ruim duizend films en ruim duizend series.

UPC belooft "klassiekers uit ieder genre". Opvallend is dat bijna alle films en series in sd- in plaats van hd-kwaliteit worden aangeboden. De dienst is te gebruiken op een tv, laptop, iPhone of iPad. Android-toestellen worden niet ondersteund.

Bovendien zijn films en series alleen toegankelijk in en rond het huis.

Aanbod

In de lijst zijn onder meer Alles is Liefde, Brokeback Mountain en de volledige Lord of the Ring-trilogie te vinden, maar er zijn verder relatief weinig grote blockbusters aanwezig. Bij de series zijn bijvoorbeeld Sex and the City, Californication en Criminal Minds te vinden.

In de lijst is één film uit 2012, 45 uit 2011 en 101 uit 2010 te vinden. Naast recente films richt UPC zich naar eigen zeggen dan ook op klassiekers. De provider belooft het aanbod constant te gaan verversen. Klanten die niet de alles in 1-pakketten hebben die nodig zijn voor gratis toegang, kunnen MyPrime voor 6,50 euro los afnemen. 

De prijzen van alles-in-1-pakketten zijn dinsdag ook verhoogd. Het Basis-pakket kost nu 44 in plaats van 40 euro per maand, Power kost 55 in plaats van 50 euro per maand en Extra Power kost nu 70 in plaats van 65 euro per maand.

Netflix

De bekende streamingdienst Netflix lanceerde in september in Nederland. Sindsdien is bijvoorbeeld het Nederlandse Wappzapp al op de lancering ingesprongen door een eigen 'Netflix-concurrent' aan te kondigen. Ook UPC bevindt zich nu op die markt.

Netflix verrast door Nederlands succes