Traditioneel pakt de techwereld, en dan vooral Google, uit met 1 april. 2014 is gelukkig geen uitzondering. Van Pokémon in Google Maps tot dezelfde grap door Samsung en HTC.

Google introduceert dit jaar nieuwe functionaliteiten voor Maps, Chrome, Gmail en Google+.

In de Google Maps-app voor Android en iOS is vandaag onder de zoekbalk een knop te vinden waarmee Pokémon gezocht kunnen worden. Als de gebruiker een Pokémon tegenkomt op de kaart kan hij hem vangen door op de Pokémon te klikken, zo wordt in een video getoond,

Er is zelfs een Pokédex te vinden met een overzicht van alle gevangen Pokémon. De 1 april-grap is in samenwerking met Nintendo gemaakt.

In Google+ kan het dinsdag voorkomen dat gebruikers bij een nieuwe foto ineens David Hasselhoff zien verschijnen. Hij wordt volgens Google automatisch aan sommige foto's toegevoegd. Het bedrijf geeft alvast een paar voorbeelden.

Slimme handschoenen

Samsung en HTC hebben per ongeluk dezelfde 1 april-grap bedacht. Beide bedrijven introduceren een slimme handschoen die gekoppeld kan worden met een smartphone.

De handschoen kan uiteraard worden bestuurd met de meest gekke bewegingen. Zo belooft HTC dat de Gluuv een foto kan maken met een 87,2 megapixel-camera door een 'box' te geven. Samsung laat gebruikers de Samsung Fingers opladen door met de hand omhoog te gaan staan richting de zon.

Nieuwe Nokia 3310

Tot slot introduceert Nokia dinsdag een nieuwe versie van de ooit immens populaire Nokia 3310. De telefoon kwam uit in 2000 en de nieuwe versie draait op een aangepaste versie Windows Phone en krijgt een 41 megapixel-camera.

"Met een nostalgische knik naar 'yesteryear' wordt de Nokia 3310 uitgerust met vier games: Snake II, Paris II, Space Impact en Bantumi, een game om ringtones mee te maken", aldus het bedrijf.

Bekijk meer 1 april-grappen van techbedrijven