De kersverse ceo Satya Nadella heeft Phil Spencer benoemd tot het hoofd van de Xbox- en Live-divisie, terwijl Scott Guthrie voortaan aan het hoofd staat van de Cloud- en Enterprise-divisie

Nadella maakte de nieuwe benoemingen bekend in een memo.

Phil Spencer volgt Mark Whitten op, die kortgeleden plots vertrok naar audiofabrikant Sonos. Spencer neemt de softwarekant van de Xbox- en Live-divisie voortaan voor zijn rekening.

Nadella bevestigde de aanstelling van Elop als vicepresident. Hij gaat zich richten op onder meer Windows Phone, de Surface, en het hardware-gedeelte van de Xbox. De verwachting is nog steeds dat de overname van Nokia in april afgerond wordt, waarna de ceo van Nokia vicepresident wordt bij Microsoft.

Als laatste maakte Microsoft bekend dat Scott Guthrie officieel aan het hoofd komt te staan van de Cloud- en Enterprise-divisie. Guthrie was de afgelopen twee maanden al de eindverantwoordelijke voor die divisies.

Volgens Nadella moeten de nieuwe aanstellingen er voor zorgen dat "Microsoft welig kan tieren in een wereld waarin mobiele- en clouddiensten voorop staan".

Nieuwe Microsoft-ceo Satya Nadella: Visionair of veilige keus?