Een website heeft het scherm van de Galaxy S5 aan verschillende tests onderworpen en concludeert dat de Galaxy S5 over een van de beste smartphone-schermen beschikt.

Het scherm werd getest door de website Displaymate.

De Galaxy S5 heeft een 5,1 inch amoled-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Het scherm zou een helderheid behalen van 698 cd/m2, bijna 50 procent hoger dan de Galaxy S4, en ruimschoots hoog genoeg om bij fel zonlicht af te lezen.

Daarnaast kunnen er verschillende schermprofielen geselecteerd worden, waaronder Professional en Cinema. Die profielen blijken kleuren zeer natuurgetrouw weer te geven. Het scherm zou verder weinig omgevingslicht reflecteren terwijl ook de kijkhoeken uitstekend zijn.

Als laatste zou het scherm efficiënter omgaan met energie dan het amoled-scherm van de Galaxy S4. Dat zou de accuduur ten goede moeten komen.

De Galaxy S5 is al te koop in Zuid-Korea, waar providers de telefoon twee weken te vroeg al in de verkoop deden. In de rest van de wereld komt het nieuwe toptoestel van Samsung uit op 11 april.

Bekijk onze hands-on video met de Galaxy S5

Bekijk de belangrijkste vernieuwingen in de Galaxy S5