Samsung heeft bezwaar gemaakt tegen een instructievideo die aan Amerikaanse juryleden wordt getoond ter voorbereiding op patentrechtzaken.

In de video wordt aan juryleden uitgelegd wat een patent is, hoe patenten worden verkregen en hoe geschillen om patenten in een rechtzaak worden opgelost met behulp van juryrechtspraak.

Samsung is echter niet tevreden met de video, en heeft bezwaar aangetekend. In het filmpje worden namelijk een aantal keer producten van Apple getoond.

Het juridische team van Samsung heeft de film doorgespit en in het bezwaarschrift uitvoerig beschreven wanneer en hoe de producten in beeld komen. Zo schrijven de advocaten dat er na 2 minuten en 55 seconden "een aantal Appleproducten getoond wordt, waaronder een iPad, een nieuwer model van een laptopcomputer en een iPhone." De voice-over vertelt op dat moment bovendien juist hoe een octrooi "nieuwe uitvindingen kan inspireren".

Volgens Samsung "suggereert de video ten minste dat de producten van Apple innovatief en patentwaardig zijn", aldus de advocaten van het bedrijf.

De twee techgiganten zijn al jarenlang verwikkeld in een ellenlange juridische strijd over patenten. Onlangs zaten de twee bedrijven met elkaar om tafel over een eventuele schikking, maar dat liep op niets uit.

Bekijk de instructievideo:

Lees alles over de patentoorlog in ons dossier