De video's tonen zowel Windows Phone 8.1 als de nog onaangekondigde Nokia Lumia 630. Beide producten worden vermoedelijk komende week onthuld.

De video's zijn ontdekt door WPCentral en tonen onder meer het action center, een berichtencentrum vergelijkbaar met het berichtencentrum van Android en iOS.

Ook is te zien hoe gebruikers vanaf Windows Phone 8.1 zelf de achtergrond van hun thuisscherm kunnen wijzigen.

De tegels op het thuisscherm zijn transparant en tonen de onderliggende achtergrond, die beweegt met een zogenoemd parallax-effect wat de illusie wekt dat het scherm een raam is.

Tegels

Ook kunnen gebruikers kiezen meer tegels op hun thuisscherm te tonen, waarbij gewisseld kan worden tussen twee en die kolommen. Mogelijk kunnen alleen Windows Phone-toestellen met grotere schermen van de optie profiteren.

Daarnaast heeft de Store een nieuw uiterlijk en ook zijn nieuwe podcast- en foto-apps en te zien. Ook is het straks mogelijk apps in het multitaskoverzicht af te sluiten door ze weg te vegen, vergelijkbaar met hoe dat in Android en iOS gaat.

Lumia 630

Windows Phone 8.1 wordt getoond op een nog onaangekondigde Nokia Lumia 630. Dat toestel zou een 4,5 inch scherm met een resolutie van 854 x 480 krijgen, en een Snapdragon 400-chip.

Zowel Windows Phone 8.1 als de getoonde Lumia 630 worden vermoedelijk getoond tijdens Microsoft Build. Die ontwikkelaarsconferentie van Microsoft gaat woensdag 2 april van start, tijdens Build is ook een Lumia-evenement gepland.

Bekijk de video's van Windows Phone 8.1 en de Lumia 630

'Screenshots nieuw thuisscherm Windows Phone 8.1 uitgelekt'

Bekijk de verwachtingen van Windows Phone 8.1