Het bedrijf Natural Machines wil consumenten toegang geven tot een 3d-printer die voedsel kan uitprinten. 

De Foodini staat nu op Kickstarter en heeft in twee dagen al 37.500 dollar opgehaald. In totaal hoopt Natural Machines 100.000 dollar op te halen zodat de eerste 3d-printers voor klanten geproduceerd kunnen worden.

Het bedrijf stelt dat het met de Foodini mensen weer gezonde verse ingrediënten wil laten gebruiken. 

De Foodini werkt met capsules waar verse ingrediënten in moeten worden gestopt. De 3d-printer maakt vervolgens één ingrediënt per keer, maar kan ze combineren. In een video laat Natural Machines zien hoe een bord met diverse ingrediënten bereid wordt en hoe bijvoorbeeld een pizza kan worden geprint.

Daarnaast is het ook mogelijk bijvoorbeeld koekjes te maken en vrijwel alle ingrediënten in specifieke vormen te printen.

"We denken dat de Foodini voor een revolutie in de culinaire wereld kan zorgen, net als de magnetron destijds heeft gedaan", aldus de makers van de 3d-printer. "Uiteindelijk gaat het ons erom mensen weer gezonde verse producten te laten gebruiken in plaats van kant-en-klaar maaltijden."

Foodini kan nog tot 25 april gesteund worden op crowdfundingwebsite Kickstarter. De printer zal uiteindelijk ongeveer 1300 dollar kosten, maar is in beperkte voorraad op Kickstarter beschikbaar voor 999 dollar.

Bekijk foto's, video's en meer informatie over de Foodini

Bekijk een Nederlands project om 3d-geprint voedsel naar verzorgingstehuizen te krijgen