Microsoft heeft donderdag Office voor de iPad aangekondigd. De apps zijn inmiddels in de App Store beschikbaar.

Het nieuwe softwarepakket is gepresenteerd door de eveneens nieuwe Microsoft-ceo Satya Nadella. Office voor iPad wordt vooral gericht op zakelijke gebruikers die meer producten van Microsoft gebruiken.

Voor het gebruik van Office voor iPad is een Office 365-abonnement vereist. Het abonnement kost 10 euro per maand of 99 euro per jaar. Degenen zonder abonnement kunnen Office voor iPad alleen gebruiken om documenten te bekijken.

Office voor iPad bestaat uit WordExcel en Powerpoint. De iOS-apps van Office lijken grotendeels op de Windows-versies, waarbij de apps eenzelfde menubalk en hoofdkleur gebruiken.

Design

Bijna alle functies van de desktop-software zijn naar de iPad gebracht. Het design is tevens geoptimaliseerd voor de touchschermen van iPads. "Het is absoluut niet de Windows-app die we direct naar iOS hebben overgezet", aldus Microsoft.

De Office-bestanden hebben op alle platformen hetzelfde uiterlijk. Volgens Microsoft ziet een Word-document gemaakt op de iPad er op de desktop precies hetzelfde uit, waardoor het maken en bewerken van artikelen op verschillende apparaten gemakkelijker wordt gemaakt.

Microsoft maakte daarnaast zowel de iOS-versie als Android-versie van de Office-app, die alleen op telefoons gebruikt kan worden, gratis. Consumenten kunnen zowel bestanden bekijken als bewerken. Zakelijke gebruikers zullen net zoals bij de iPad-versie een Office 365-abonnement af moeten nemen.

Wat kun je met Office voor iPad?

Microsoft in 2013: Surface voorspelt onzekere toekomst