Koreaanse providers lappen de wensen van Samsung aan hun laars en brengen de Galaxy S5 twee weken voor de officiële lancering al op de markt.

Samsung brengt de Galaxy S5 wereldwijd pas 11 april op de markt, maar het nieuwe toestel is in thuisland Zuid-Korea al verkrijgbaar.

Diverse providers in het land, waaronder het grote SK Telecom, mogen vanaf 5 april geen nieuwe klanten aantrekken. De Zuid-Koreaanse overheid heeft deze straf opgelegd vanwege illegale kortingen die eerder werden aangeboden.

Het verbod voor SK Telecom duurt tot 19 mei en andere providers mogen tot eind april geen nieuwe klanten aansluiten. Daardoor zouden zij de eerste weken van de Galaxy S5-verkoop missen.

Verbaasd

Samsung geeft tegenover Businessweek aan verbaasd te zijn over de vroege verkoop: "SK Telecom heeft ons dringend verzocht de lancering te vervroegen, maar we hebben duidelijk gemaakt dat de wereldwijde lancering op 11 april blijft staan."

Desondanks kunnen Zuid-Koreanen de S5 dus al twee weken voor de officiële lancering kopen. Of Samsung stappen zal ondernemen is niet duidelijk. In Nederland wordt de S5 wel gewoon op 11 april verwacht.

Bekijk onze hands-on video met de Galaxy S5

Bekijk de belangrijkste vernieuwingen in de Galaxy S5