De oprichter en ceo van Oculus VR, het bedrijf achter virtual reality-bril Oculus Rift, was in eerste instantie niet erg enthousiast over de overname door Facebook.

Dat zegt ceo Brendan Iribe tegen de Wall Street Journal. Ook de rest van de bestuurders van het bedrijf keurde de overname eerst in eerste instantie af. Zij zagen veel liever dat het bedrijf onafhankelijk bleef.

Dinsdagavond werd bekend dat Facebook de fabrikant van virtual reality-brillen overneemt voor 2 miljard dollar, 1,45 miljard euro.

Volgens Oculus Rift-oprichter Palmer Luckey heeft Oculus nu juist meer vrijheid onder Facebook dan het had onder investeerders, omdat Facebook aan de lange termijn denkt. Daarnaast is het budget bij Facebook niet onbelangrijk: "Veel mensen begrijpen niet hoeveel het kost om dingen te bouwen, met name het bouwen van hardware", aldus Luckey.

Steun

Volgens Iribe steunen de meeste spelontwikkelaars het bedrijf nog steeds, ondanks de overname. Tot dusver is Minecraft de enige grote partij die de samenwerking met Oculus Rift stopzet. De ontwikkelaar van het populaire spel liet eerder deze week weten niet meer samen te willen werken met Oculus, omdat Facebook voor hem "een beetje griezelig lijkt".

Oculus-oprichter Palmer Luckey stelde eerder de virtual reality-gemeenschap al gerust. "Het spijt me dat jullie teleurgesteld zijn, om eerlijk te zijn, als ik jullie was, zou ik mij waarschijnlijk hetzelfde voelen. Ik zal niet veranderen en elke verandering aan Oculus zal het apparaat beter maken."

Waarom heeft Facebook interesse in virtual reality?

Lees onze hands-on met de eerste versie van de Oculus Rift