De nieuwe versie van Android, die in juni wordt verwacht, heeft diverse nieuwe beveiligingsopties en moet veel geschikter zijn voor de zakelijke markt.

Dat stelt het doorgaans goed ingelichte The Information op basis van twee anonieme bronnen.

Android 4.5 wordt naar verwachting eind juni op Google I/O gepresenteerd. De nieuwe versie van het besturingssysteem zou veel geschikter zijn voor bedrijven.

Zo worden er volgens de bronnen nieuwe vormen van beveiliging ondersteund en kunnen apps hun eigen authenticatie toevoegen, bijvoorbeeld biometrische beveiliging met een vingerafdruk.

Ook zou het mogelijk zijn om gevoelige informatie direct op een beveiligde chip op te slaan in plaats van op de telefoon zelf en zou er betere controle op afstand worden ingevoerd. Daardoor kunnen bedrijven toestellen op afstand benaderen en eventueel wissen als ze gestolen worden.

Zakelijke groei

Android is tot nu toe nog niet enorm populair op de zakelijke markt die nog steeds voor een groot deel in handen is van Blackberry. Ook iOS van Apple is bij bedrijven in opkomst en Samsung introduceerde de beveiligde omgeving Knox op Android-toestellen.

De zakelijke markt is een gebied waar Android dus nog flink kan groeien. Op de consumentenmarkt heeft het een aandeel van rond de 80 procent en is forse groei dus moeilijker.

Welke Android-versies zijn het populairst?