Er is definitief een einde gekomen aan de slepende rechtszaak van Paul Ceglia tegen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Ceglia stelde recht te hebben op de helft van het bedrijf.

Een Amerikaanse rechter besloot dinsdagnacht (Nederlandse tijd) een einde te maken aan de rechtszaak na een verzoek van Facebook, zo meldt Cnet.

De zaak begon officieel in 2010 toen Ceglia claimde recht te hebben op de helft van Facebook vanwege een vroege investering in de site. Bovendien zou hij een deel van de code hebben geschreven.

Al diverse malen werd Ceglia door rechters op de vingers getikt. Hij zou zichzelf tegenspreken en weinig bewijs hebben. Eerder deze maand werd bekend dat hij vervolgd zal worden voor fraude omdat hij e-mails en een contract zou hebben vervalst.

Ceglia voerde in de rechtszaak namelijk een contract aan met Zuckerberg uit 2003. Daarin zou de Facebook-oprichter beloofd hebben hem voor duizend dollar de helft van de aandelen in Facebook te geven.

De rechter verwerpt de oorspronkelijke zaak nu dus vanwege een gebrek aan bewijs en volgt daarmee een eerdere aanbeveling van een andere rechter.

Bekijk hoe Facebook echt is ontstaan en gegroeid