Sony is niet van plan zijn smartwatches te voorzien van Android Wear, de nieuwe Android-versie speciaal voor apparaten als smartwatches.

Sony blijft een eigen, aangepaste versie van Android gebruiken voor zijn smartwatches, zegt Ravi Nookala, hoofd van Sony Mobile in de VS, tegen Cnet.

"We hebben al veel tijd en middelen in dit platform geïnvesteerd, en we blijven op dat pad", zegt Nookla over de Android-versie die Sony op zijn Smartwatch en Smartwatch 2 heeft geïnstalleerd.

Android Wear

Google kondigde vorige week Android Wear aan, een besturingssysteem specifiek bedoeld voor zogenoemde wearables zoals smartwatches.

Verschillende makers van Android-telefoons zoals LG, Motorola en Samsung hebben al aangegeven Android Wear te steunen. Samsung maakt net als Sony al langer smartwatches. De eerste Gear-smartwatch van het bedrijf draaide nog op Android, de onlangs onthulde Gear 2 gebruikt Samsungs eigen Tizen.

Enkel LG en Motorola hebben al horloges met Android Wear laten zien. Het vierkante model van LG, de G Watch, is vandaag op een nieuwe foto te zien.

Google onthult besturingssysteem voor smartwatches

Hands-on: De meest opmerkelijke smartwatches van CES