Het bedrijf Gbatteries heeft de Batterybox aangekondigd, een slimme accu die na vijf jaar nog evenveel energie kan opslaan.

De Batterybox kan al gepreordered worden voor 139 dollar.

Voor 139 dollar krijg je een accu met een capaciteit van 12.000mAh ofwel 50Whr, genoeg om een iPhone acht keer op te laden, of om een Macbook Air twaalf uur lang van energie te voorzien.

De batterij is echter speciaal, vanwege het ingebouwde BatteryOS. Daardoor zou de accu na drieduizend keer opladen nog bijna even goed werken als de allereerste keer. Lithium-ion accu's verliezen normaliter een deel van hun capaciteit na verloop van tijd.

BatteryOS zou de accu op een slimme manier opladen, waardoor er geen capaciteit verloren gaat. Daarnaast kan de accu een Macbook Air direct van energie voorzien, zonder dat de ingebouwde accu van de Air er aan te pas komt. Daardoor blijft de accu van de Air langer goed.

Het bedrijf brengt de Batterybox uit om aan te tonen dat BatteryOS goed werkt. Het hoopt de techniek namelijk te kunnen verkopen aan onder meer fabrikanten van laptops en elektrische auto's.

Tien tips om je accuduur te verlengen

Bekijk meer recente ontwikkelingen op het gebied van batterijen