Google heeft aangekondigd dat het voor een toekomstige versie van Glass gaat samenwerken met de eigenaar van brillenmerken als Ray-Ban en Oakley.

Google gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Luxottica, eigenaar van populaire brillenmerken als Ray-Ban, Oakley, Vogue-Eyewear, Persol, Miu Miu en Armani. Dat maakte Google maandagavond bekend.

Luxottica heeft aangegeven toekomstige versies van Glass te gaan ontwerpen, ontwikkelen en verspreiden. Google en de Italiaanse brillenmaker werken al sinds eind vorig jaar samen.

Google wijst op de veertig verschillende manieren waarop huidige Glass-bezitters het uiterlijk van hun smartglasses kunnen aanpassen. "Te weinig mogelijkheden", aldus het bedrijf.

Toekomst

De samenwerking met Luxottica zal Glass in meer verschillende ontwerpen en stijlen opleveren, volgens Google. De distributiemogelijkheden en winkels van Luxottica zullen volgens Google bovendien helpen de smartglasses aan de man te brengen.

"Je zult Glass niet morgen al in je favoriete Ray-Ban vinden", meldt Google, die verder in de toekomst wijst voor resultaat van de samenwerking met de Italiaanse brillenmaker.

Eerder dit jaar kondigende Google al een versie van Glass aan die op een bril op sterkte is gemonteerd. Die bril was door Google zelf ontworpen.

Onze ervaringen met drie maanden Google Glass

Tien 'mythes' over Google Glass