Apple is in gesprek met de Amerikaanse kabelaar Comcast over een streaming tv-dienst die werkt met een settopbox van het bedrijf.

Apple wil klanten van Comcast live en opgenomen tv-programma's laten kijken met de dienst en zo de settopbox van het kabelbedrijf zelf vervangen, meldt de Wall Street Journal.

De dienst van Apple zou niet via de normale internetverbinding van de klant moeten worden geleverd, maar via een apart deel van de kabel. Met dit systeem, dat kabelaars nu ook al toepassen voor tv-uitzendingen en internetbellen, moet de kwaliteit worden gegarandeerd en moet zorgen voor minder bufferen dan bij normale internetvideo's.

Volgens de Wall Street Journal zijn de twee bedrijven nog niet dicht bij een deal. Apple zou willen dat Comcast nog grootschalig investeert in zijn netwerk om de dienst mogelijk te maken.

Klantgegevens

Bovendien wil Apple dat klanten kunnen inloggen met hun Apple ID, dat ook op iPhones en Macs wordt gebruikt. Het bedrijf zou de gegevens van gebruikers in handen willen krijgen, terwijl Comcast die data zelf wil houden. Daarnaast zou Apple een deel van de abonnementsprijs van Comcast willen ontvangen.

Eerder zou Apple al hebben gesproken met Time Warner Cable, een Amerikaans kabelbedrijf dat inmiddels is gekocht door Comcast. Toezichthouders moeten die deal nog wel goedkeuren.

Er gaan al lange tijd geruchten over een intrede van Apple op de tv-markt. Die geruchten wezen eerder echter vaak op een slimme televisie die door Apple zou worden gemaakt.

Lees een overzicht van geruchten over de tv van Apple