President Obama heeft bestuurders van grote techbedrijven, waaronder Facebook, Google en Yahoo, voor een gesprek in het Witte Huis uitgenodigd om de spionagepraktijken van de NSA te bespreken.

Dat meldt Bloomberg. Onder andere Facebook-ceo Mark Zuckerberg, Eric Schmidt van Google en Yahoo-ceo Marissa Mayer zouden zijn uitgenodigd voor het gesprek met Obama.

De uitnodiging van Obama komt nadat Zuckerberg zich openlijk uitliet over de spionagepraktijken van de Amerikaanse geheime dienst. De Facebook-ceo noemde de Amerikaanse regering een "bedreiging".

"De Amerikaanse overheid moet een strijder zijn voor het internet, geen bedreiging. Ze moeten veel transparanter zijn over wat ze doen, anders zullen mensen van het ergste uitgaan", aldus de oprichter van Facebook.

Eerder werd bekend dat de NSA via nep-Facebook-servers zich voordeed als de sociale netwerksite en malware op computers plaatste. Daarnaast zei de hoofdadvocaat van de NSA dat grote techbedrijven "volledig op de hoogte zijn" van de spionage.

Vijf vragen over Nederlandse geheime diensten

Meer nieuws rond de afluisterpraktijken