De Moto 360, de aankomende smartwatch van Motorola, krijgt een rond scherm van saffierglas en kan draadloos worden opgeladen.

Dat meldt G For Games op basis van een anonieme bron. Eerder bevestigde Motorola dat de Moto 360 geen oplaadpoort zou krijgen. 

Het blijft vooralsnog onduidelijk of de Moto 360 gebruikmaakt van de Qi-standaard, de draadloze oplaadtechnologie die veelal bij smartphones en tablets wordt gebruikt. Mogelijk kan de gebruiker de Motorola-smartwatch op een speciale oplaadmat plaatsen.

Het ronde glas van de Moto 360 zou van saffier worden gemaakt. Saffier is zeer krasbestendig en wordt onder andere gebruikt door fabrikanten van luxe horloges en door Apple voor de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S. Het glas van andere smartwatches is meestal Gorilla Glass van Corning.

Achter het saffierglas zou een oled-scherm te vinden zijn. Oled-schermen kunnen onder andere worden gebogen en zijn, indien er veel donkere kleuren of zwartwaardes worden gebruikt, erg energiezuinig. 

Android Wear

De Moto 360 draait als één van de eerste smartwatches op Android Wear, het nieuwe mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables van Google. De software toont contextuele informatie - informatie die op een specifiek moment belangrijk is - op eenzelfde manier als Google Now.

De Moto 360 zou in de zomer van dit jaar in de VS op de markt komen. Het bedrijf heeft een wereldwijde verkoop van de smartwatch al bevestigd.

Google onthult besturingssysteem voor smartwatches: Android Wear

De meest opmerkelijke smartwatches van CES 2014