Google gaat Gmail beter beveiligen tegen spionage, door het verkeer tussen de gebruiker en tussen servers te versleutelen.

Dat laat het bedrijf weten in een blogpost.

Gmail maakt al sinds 2010 gebruik van een beveiligde https-verbinding, maar een onbeveiligde http-verbinding was ook nog mogelijk. Die mogelijkheid kon misbruikt worden en Google heeft dan ook besloten om enkel https-verbindingen toe te staan voor Gmail.

Daarnaar belooft de zoekgigant dat al het verkeer tussen de Gmail-servers ook versleuteld wordt. Dat betekent dat een veiligheidsdienst weinig baat erbij heeft om een internetkabel af te tappen, om Gmail-verkeer tussen de servers van Google te onderscheppen.

Google moedigt gebruikers verder aan om sterke wachtwoorden te gebruiken en om twee-staps-authenticatie in te schakelen, waarbij de gebruiker bijvoorbeeld een sms'je met een code ontvangt voordat er ingelogd kan worden.

Onlangs werd nog beweerd dat techbedrijven zouden hebben geweten van de NSA's spionagepraktijken. Vele techbedrijven keren zich echter tegen de massale spionage en voeren net zoals Google de beveiliging op.

Lees ook: Vier manieren om wachtwoorden veilig op te slaan