Maandelijks spelen 375 miljoen mensen minstens één game op Facebook.

Dat heeft Facebook woensdagnacht bekendgemaakt tijdens de gamebeurs GDC. Een jaar geleden maakte het sociale netwerk op dezelfde beurs bekend dat er maandelijks 250 miljoen gamende Facebook-leden zijn.

Per dag verwerkt Facebook zo'n 735 miljoen dooverwijzingen naar games. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren via notificaties van vrienden of via de nieuwsfeed.

Gamers die zowel op mobiel als op desktop Facebook-spellen spelen, zijn een stuk actiever dan mensen die slechts één van de platformen gebruiken. Bovendien geven zij 3,3 keer meer uit aan aankopen binnen de games dan mensen die alleen op de desktop games spelen.

Facebook kondigde aan dat het zijn gamenotificaties gaat verbeteren. Als spelers hun vrienden uitnodigen om mee te spelen aan een spel, krijgen zij nu nog een melding waarin staat dat de vriend "een verzoek heeft gestuurd". 

Zo'n melding kan nu worden aangepast door de ontwikkelaar van de game. In een notificatie kan nu bijvoorbeeld specifiek komen te staan dat de vriend om een nieuw leven heeft gevraagd.