Twitter gaat privéberichten van gebruikers voorlopig niet versleutelen. Daar zou wel een plan voor zijn geweest, maar dat is op een laag pitje gezet.

Dat melden anonieme bronnen aan The Verge. Het sociale netwerk zegt niet wat de reden voor de vertraging is.

Twitter staat bekend als een bedrijf dat de gegevens van zijn gebruikers over het algemeen goed beveiligt. Een Amerikaanse privacywaakhond oordeelde vorig jaar dat Twitter als enige techbedrijf aan alle zes privacy-eisen voldeed. 

Het bedrijf is bijvoorbeeld verschillende malen naar de rechter gestapt om dataverzoeken van de overheden aan te vechten.

Volgens The Verge ligt de vertraging waarschijnlijk aan een overvolle takenlijst voor de ontwikkelaars van Twitter. Versleuteling zou in ieder geval in de eerste twee kwartalen van dit jaar niet meer aan bod komen.

Steeds meer technologiebedrijven versleutelen communicatie tussen gebruikers om spionage tegen te gaan. Verschillende experts, waaronder klokkenluider Edward Snowden, hebben gezegd dat versleuteling de makkelijkste manier is om massaspionage door inlichtingendiensten als de NSA onmogelijk te maken.

Hands-on: Blackphone met nadruk op privacy en versleuteling