Het Chinese Oppo heeft de Find 7 officieel onthuld. De smartphone kan 50 megapixel-foto's maken en beschikt over een qhd-scherm (2560 x 1440 pixels).

Het nieuwe vlaggenschip van Oppo komt in twee varianten uit, een goedkopere variant met lagere specificaties en de duurdere volledig high-end variant.

Het eerste model is vanaf april buiten China verkrijgbaar voor 499 dollar en de duurdere versie vanaf mei of juni voor 599 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar Oppo verkoopt telefoons via de eigen site ook in Nederland.

Bijzondere camera

De Find 7 kan 50 megapixel-foto's maken terwijl het slechts een 13 megapixel CMOS-sensor van Sony heeft. Met software van Oppo worden heel snel tien foto's achter elkaar gemaakt en van de vier beste foto's wordt één grote afbeelding gemaakt.

Volgens Engadget, dat in China de Find 7 al even kon testenis het resultaat verrassend goed. Bovendien reageert de sensor een stuk sneller dan voorheen en dankzij de diafragmaopening van f/2.0 moet de belichting dik in orde zijn. Een 50 megapixel-foto is uiteindelijk zo'n 10 MB.

De camera kan ook in ultra hd-resolutie video's opnemen met een snelheid van 30 beelden per seconde. Daarnaast is het mogelijk slow motion-beelden vast te leggen tot 100 beelden per seconde.

Het scherm meet 5,5 inch en aan de buitenkant zien de goedkope en de duurdere variant er hetzelfde uit. De camera is ook in beide modellen hetzelfde, inclusief een 5 megapixel-variant aan de voorkant. De twee versies hebben tot slot allebei Gorilla Glass 3 en een MicroSD-slot met een capaciteit van 128 GB.

Verschillen

De verschillen zitten hem onder de motorkap. De goedkopere Find 7a heeft een 2,3 GHz Snapdragon 800-processor, 2 GB aan werkgeheugen, 16 GB aan interne opslag, een accu van 2800 mAh en een full hd-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

De 100 dollar duurdere Find 7 heeft een 2,5 GHz Snapdragon 801-processor, 3 GB aan RAM, 32 GB aan interne opslagcapaciteit, een 3000 mAh-accu en een quad hd-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Oppo stelt dat de Find 7 binnen een half uur 75 procent van de accu kan opladen dankzij een speciale VOOC-oplaadtechnologie. De technologie wordt verder niet uitgelegd. De telefoon draait op Android 4.3 met het eigen Color OS van Oppo.

Review: Chinese hoogvlieger Oppo N1 is ultieme selfiesmartphone