Tim Cook heeft zich op felle wijze uitgelaten over een nieuw boek dat over Apple gaat. Het boek zou "onzin" verkondigen.

Tim Cook, ceo van Apple, deed de uitlatingen tegenover nieuwszender CNBC.

Het gaat om het boek met de titel Haunted Empire: Apple After Steve Jobs, geschreven door Yukari Iwatani Kane, voormalig journalist bij de Wall Street Journal. De schrijfster vraagt zich in het boek hardop af of Cook in de voetsporen kan treden van Steve Jobs, en schrijft dat Apple zich in een neerwaartse spiraal lijkt te bevinden.

Cook reageerde op het boek met een statement, waarin hij het boek als onzin afdoet, dat thuishoort bij een aantal andere onzin-boeken die over Apple werden geschreven. "Het boek faalt om de essentie van Apple en Steve Jobs te grijpen". 

"Apple heeft 85.000 werknemers die elke dag naar kantoor komen om hun beste beentje voor te zetten, om 's werelds beste producten te maken en om een indruk achter te laten in het universum. Dat is het hart van Apple en dat zal voor decennia zo blijven".

Cook zegt zich geen zorgen te maken om Apple en ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Het is op zijn minst opmerkelijk dat Apple publiekelijk reageert op uitlatingen over het bedrijf. Velen vragen zich echter af of Apple nog wel in staat is om te innoveren, zoals het met de iPhone en iPad deed.

Apple in 2013: Recordverkoop maar minder winst