Twitter experimenteert in zijn Android-app met een speciale tijdlijn waarin gebruikers alleen hun favoriete accounts kunnen bekijken.

De optie is in de alpha-versie van de officiële Twitter-app voor Android te vinden, meldt Techcrunch. In die versie worden nieuwe opties het eerst getest.

De optie is een variant van de bestaande Twitter-lijsten. Met zulke lijsten kunnen alternatieve tijdlijnen worden gemaakt waarin ook Twitter-gebruikers kunnen worden gevolgd die de gebruiker in zijn tijdlijn niet volgt.

Tijdlijn

In de alphaversie staat een nieuwe knop in de profielen van alle gebruikers, waarmee die aan de lijst met favorieten kunnen worden toegevoegd.

De speciale tijdlijn met favorieten is in de alphaversie van Twitter direct naast de hoofd-tijdlijn geplaatst. In de testversie kan horizontaal worden geveegd tussen de verschillende kolommen als tijdlijn, favorieten, activiteit en ontdekken.

Beursgang

Ook kunnen gebruikers in de lijst met mensen die zij volgen snel meerdere accounts als favoriet aanduiden. De nieuwe functie lijkt een poging om gebruikers die veel mensen volgen een intiemer overzicht met alleen bepaalde mensen te tonen.

Of de functie de uiteindelijke versie van Twitter ook daadwerkelijk haalt is niet zeker. Twitter experimenteert zeker sinds zijn beursgang met verschillende opties om zijn dienst voor meer mensen aantrekkelijk te maken.

De populairste Twitter-onderwerpen van Nederland

De beste manieren om meer retweets te krijgen