Naast apps, muziek en boeken biedt Google nu ook films aan via de Nederlandse versie van Google Play.

Het filmaanbod kwam maandagavond plots beschikbaar in de Nederlandse Play Store, merkten verschillende gebruikers via Twitter op. Nederland is het 28e land waarin Google zijn digitale filmwinkel beschikbaar maakt. 

De films kunnen zowel gekocht als gehuurd worden. Huren kost twee tot vier euro, kopen kost tussen de twaalf en veertien euro. In beide gevallen zijn hd-versies van films en documentaires duurder.

Huren

Gehuurde films moeten eenmaal gehuurd binnen dertig dagen bekeken worden. Wanneer een gehuurde film is gestart, hebben gebruikers 48 uur de tijd om die af te kijken, een voorwaarde die concurrenten als iTunes van Apple ook stellen.

Het aanbod bestaat voornamelijk uit Engelstalige films. Volgens Google zijn er "duizenden" films beschikbaar. Het huren en kopen van films gebeurt net als met apps, muziek en boeken via de Google Wallet.

Films die gehuurd zijn in de Nederlandse Play Store kunnen ook via Chromecast worden bekeken. De hdmi-dongle van Google is buiten de VS nog niet officieel verkrijgbaar.

Review: Goedkope Chromecast is mediaspeler vol potentie