De smartwatches van Samsung zullen in de toekomst mogelijk ook overweg kunnen met smartphones van andere merken. De Galaxy Gear en Gear 2 werken momenteel alleen nog met een aantal Samsung-toestellen.

In gesprek met Androidplanet zegt Luke Mansfield, Europees hoofd productinnovatie van Samsung, dat hij niet zeker weet wanneer het zo ver zal zijn. "Maar ik ben er van overtuigd dat dit inderdaad het geval wordt."

Samsung Benelux wilde geen commentaar geven op de uitspraak van Mansfield.

De 'wearables' van Samsung, waaronder de nieuwe  Gear 2 en Gear Fit, geven informatie uit bewegingssensoren door aan de app S Health van Samsung. Onduidelijk is of die app ook op toestellen van andere fabrikanten beschikbaar zal zijn.

Samsung kondigde eind februari de Galaxy Gear 2 en Gear Fit aan. De opvolger van de Galaxy Gear draait op Tizen in plaats van op Android. Verder is de functionaliteit van het apparaat grotendeels gelijk gebleven.

De Gear Fit is een fitnesstracker met een klein touchscreen, die onder meer stappen en hartslag kan meten. Ook kan de Fit de muziek van een smartphone besturen.

Hands-on: Samsung Gear Fit is opvallend en simpel

Review: Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2