Er zijn problemen met de productie van de cameralens van de Samsung Galaxy S5. De productiesnelheid van de lensmodule zou momenteel op slechts 20 tot 30 procent van de bedoelde snelheid liggen.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse ETNews op basis van bronnen in de productieketen.

De problemen kunnen mogelijk de internationale release van Samsungs nieuwe vlaggenschip op 11 april bemoeilijken. Samsung laat medewerkers daarom bijna constant toezicht houden in de fabrieken waar de lensmodules worden gemaakt.

De 16-megapixellens van de S5 bestaat uit zes kleine plastic onderdelen. Dat is er één meer dan de camera van de S4, maar de lens is wel net zo dik als die van de voorganger. Daardoor moeten de onderdelen kleiner zijn dan die in de cameralens van de S4.

Eerder deze maand kampte Samsung volgens geruchten al met problemen bij de productie van de vingerafdrukscanner. De Samsung Galaxy S5 werd vorige maand aangekondigd in Barcelona. Het toestel, dat iets groter is dan de S4, heeft een vingerafdrukscanner in de thuisknop. Aan de achterkant van de smartphone zit een hartslagmeter.

Hands-on: Waterdichte Galaxy S5 met vingerafdrukscanner

Galaxy S5: De belangrijkste vernieuwingen