De vrouwelijke ontwikkelaar Julie Ann Horvath, één van de bekende gezichten van softwarehostingdienst Github, verlaat de website wegens seksistische opmerkingen van en intimidatie door mannen.

Dat zegt Horvath tegen Techcrunch. Github is een zeer populaire website waar ontwikkelaars samen aan opensource-code kunnen werken.

Horvath was de eerste vrouwelijke medewerker en ontwikkelaar bij Github. Ze sloot zich in 2012 aan bij de startup, die toentertijd nog vrij klein was. Volgens Horvath worden vrouwen niet gelijkwaardig behandeld binnen het bedrijf. 

De ontwikkelaar gaat niet in detail over de intimidatie en seksistische opmerkingen, maar zegt dat ze aggressieve reacties kreeg die als 'feedback' waren bedoeld.

Op haar Twitter-account zegt Horvath dat zij werd beschuldigd van het hebben van een ego toen ze eiste te worden behandeld met respect.

Hoelahoepen

Ook zou een collega Horvath, nadat hij haar de liefde had verklaard, haar agressief hebben benaderd. De man verliet niet direct haar kantoor toen Horvath hierom vroeg. Horvath had een vaste relatie op dat moment, waar de collega van op de hoogte was.

Daarnaast zouden enkele mannelijke collega's op een bank naar twee vrouwen hebben gestaard die in het kantoor aan het hoelahoepen waren. Eén van de vrouwen was een Github-medewerker. "Het leek wel een stripclub zoals ze aan het staren waren", aldus Horvath.

Passion Projects

Eerder startte Horvath Passion Projects, een platform voor vrouwen in de tech-industrie waarbij Github als zeer vrouwvriendelijk werd weggezet. "Ik betreur het verdedigen van Githubs feministencultuur voor de afgelopen twee jaar."

Github bevestigt dat ze de zaak verder gaan uitzoeken.