Samsung heeft verschillende smartphone-accesoires uitgebracht die blinden kunnen helpen bij het navigeren van omberende ruimtes en het lezen van teksten.

De nieuwe Ultrasonic Cover is een hoesje voor de Galaxy Core Advance, een low-end toestel. Het hoesje kan obstakels en personen tot op een afstand van twee meter detecteren, en de blinde of slechtziende gebruiker met trillingen of audio-aanwijzingen leiden.

De Optical Scan Stand is een standaard waar de Galaxy Core Advance in geplaatst kan worden, zodat de camera op de optimale afstand staat van tekst die daaronder wordt geplaatst.

Blinde of slechtziende gebruikers kunnen papier met tekst onder hun telefoon leggen, die de tekst vervolgens scant, omzet en automatisch voorleest.

Het Voice Label is een NFC-sticker die gebruikers op voorwerpen kunnen plakken. Halen ze vervolgens de Galaxy Core Advance langs zo'n sticker dan zegt het apparaat met welk voorwerp de blinde te maken heeft.

S Band

Ook zou Samsung met een nieuwe versie van zijn fitnessarmband S Band komen. Het bedrijf kondigde de armband vorig jaar al gelijktijdig met de Galaxy S4 aan, maar het apparaat kwam nooit op de markt.

Sammobile heeft enkele afbeeldingen waarop de S Band is te zien. Het apparaatje kan aan de pols of aan kleding worden bevestigd en houdt net als veel vergelijkbare gadgets het beweeg- een slaapgedrag van de gebruiker bij.

De S Band heeft geen display, maar kan aan de hand van oplichtende pictogrammen wel tonen of de gebruiker gebeld wordt of een bericht krijgt op een gekoppelde Samsung-smartphone.

Onduidelijk is wanneer en voor welke prijs de S Band op de markt komt. De onlangs aangekondigde Samsung Gear Fit heeft dezelfde mogelijkheden als de S Band, en bovendien een gebogen display wat voor extra mogelijkheden zorgt.

Lees onze hands-on van de Gear Fit