Behalve Google heeft ook Microsoft problemen met apparaten die zowel op Android als Windows draaien.

Eerder stelden verschillende sites al dat Google druk had gezet op Asus om plannen voor een tablet met Android en Windows te schrappen.

Vrijdag meldt de Wall Street Journal dat ook Microsoft niets ziet in zulke apparaten. Ze zouden Google de mogelijkheid geven om traditionele Microsoft-klanten, met name op de zakelijke markt, ervaring te laten opdoen met Android.

De plannen voor de Asus Transformer Book Duet gaan daarom niet door. Ook zal het bedrijf stoppen met de verkoop van twee all-in-one-pc's met Windows en Android, meldt de krant op basis van een vertrouwelijk document van Asus.

Intel

In de zomer van 2013 kondigde ook Samsung een laptop met zowel Android als Windows aan. Ook dat apparaat, met de naam Ativ Q, is nooit verschenen.

Op de gadgetbeurs CES stelde chipfabrikant Intel in januari dat het een speciaal platform heeft gecreëerd dat apparaten met twee besturingssystemen mogelijk maakt. De toekomst van dat platform is nu onduidelijk.

Opvallend is dat Huawei en de Indiase telefoonfabrikant Karbonn allebei telefoons hebben aangekondigd met zowel Windows Phone als Android. De toestellen moeten in het tweede kwartaal verschijnen. Google en Microsoft hebben nog niet publiekelijk gereageerd op de plannen.