Het bedrijf Ultimate Arcade claimt het merkenrecht op 'Flappy' en wil dat ontwikkelaars van games met het woord 'Flappy' hun apps offline halen wegens merkinbreuk.

Dat meldt Techcrunch. Na de release van de gamehit Flappy Bird en het offline halen door de ontwikkelaar zijn er talloze gelijksoortige games gelanceerd met het woord 'Flappy' in de titel.

Ultimate Arcade zou al sinds 2006 het merkenrecht op 'Flappy' hebben en de naam gebruiken voor hun software en games. Ook heeft Ultimate Arcade de flashgame Flappy gemaakt, waarbij de speler een vogel moet laten vliegen en obstakels moet mijden.

Het Amerikaanse bedrijf, dat op dit moment een website met flashgames beheert, claimt het merkenrecht op 'Flappy' voor games te hebben. Ook waarschuwt Ultimate Arcade dat consumenten mogelijk denken dat games met het woord 'Flappy' allemaal door het bedrijf zijn ontwikkeld.

Offline

Eén van de gedupeerde ontwikkelaars, Ale Moreno van de game Flappy Devil, zegt dat Ultimate Arcade hem heeft verzocht de game offline te halen. Ook andere ontwikkelaars van Flappy-games melden hetzelfde verzoek.

Tijdens de Flappy Bird-hype hebben verschillende mensen geprobeerd om het merkenrecht op 'Flappy' of 'Flappy Bird' te krijgen. Eerder meldde de ontwikkelaar van Flappy Bird, Dong Nguyen, dat hij overweegt de game weer beschikbaar te maken.

De beste alternatieven voor Flappy Bird