Huawei wil Windows Phone voornamelijk op dualboot-smartphones met Android gaan aanbieden. Volgens het Chinese bedrijf wordt Microsofts mobiele besturingssysteem dan pas echt aantrekkelijk voor consumenten.

Dat zegt Shao Yang, marketingdirecteur bij Huawei, tegenover Trustedreviews.

Dualboot-smartphones zijn telefoons die twee mobiele besturingssystemen kunnen draaien. De gebruiker kan bij het opstarten aangeven welk besturingssysteem wordt opgestart.

"We willen nog steeds Windows Phone-apparaten maken, maar vergeleken met Android is de prioriteit van Windows Phone voor ons een stuk lager. Daarom zetten we in op dualboot-smartphones", aldus Yang.

Huawei wil vanaf het tweede kwartaal dualboot-smartphones met Windows Phone en Android gaan lanceren. Volgens Yang kunnen toestellen met twee mobiele besturingssystemen meer consumenten aanspreken.

Aantrekkelijk

"Als een toestel alleen op Windows Phone draait, is het mogelijk dat consumenten niet zo snel het toestel kopen. Op het moment dat consumenten zowel Android als Windows Phone kunnen draaien en zelf je eigen voorkeuren aan kunt geven, is het veel gemakkelijk voor mensen om voor Windows Phone te kiezen."

De dualboot-smartphones worden onder andere in de Verenigde Staten uitgebracht. De verwachting is dat Huawei de toestellen ook in Europa lanceert.

Hoe-Ah-Wie? Alles over de Chinese smartphonefabrikant Huawei