Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mt. Gox

Mt. Gox wist al weken van verdwenen bitcoins

Bitcoinbeurs Mt. Gox wist al weken voor de officiële bekendmaking dat er honderdduizenden bitcoins gestolen waren, maar ging desondanks door met het verzamelen van inkomsten over transacties.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat schrijft Computerworld op basis van documenten die door Mt. Gox zijn ingediend bij de aanvraag voor faillissementsbescherming.

In de documenten schrijft Robert Karpeles, voormalig ceo van de bitcoinbeurs, dat  op 7 februari het opnemen van bitcoins niet langer mogelijk was vanwege "de diefstal of het verdwijnen van honderddduizenden bitcoins".

Pas op 25 februari werd de website van Mt. Gox helemaal op zwart gezet en nog eens drie dagen later werd bekend dat er in totaal 850.000 bitcoins waren verdwenen.

Transacties

Er gaan al langer geruchten dat het bedrijf eerder op de hoogte was van de problemen en mogelijk zijn de bitcoins zelfs al veel eerder dan 7 februari verdwenen. De ingevoerde documenten bewijzen nu dat Mt. Gox in ieder geval al sinds 7 februari wist dat er honderdduizenden bitcoins weg waren.

Desondanks werd op die dag alleen besloten om het opnemen van bitcoins te blokkeren. Het overmaken van bitcoins of betalen met bitcoins ging wel gewoon door. Over die transacties rekent Mt. Gox een vergoeding.

Hoewel er geen cijfers bekend zijn over hoeveel transacties er tussen 7 en 25 februari zijn gedaan en welke procentuele vergoeding Mt. Gox daarvoor heeft gekregen, schat Computerworld de inkomsten in die periode op minimaal 902.000 dollar.


Lees meer over:
Mt. Gox

Aanbevolen artikelen