Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google

Google ziet af van grote banners op zoekmachine

Google ziet voorlopig af van het plan om grote banners te tonen op de zoekpagina. Met deze nieuwe vorm van reclame werd de afgelopen maanden getest.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Op de SXSW-conferentie in Austin laat Amit Singhal van Google weten dat de test gestopt is, aldus Marketing Land. Tegenover andere Amerikaanse media is het nieuws inmiddels bevestigd.

Google beloofde acht jaar geleden nooit banners te gaan tonen en lijkt zich dus aan die belofte te houden. In oktober, toen de test met de grote banners bekend werd, leek het bedrijf zijn belofte te gaan breken.

Tot nu toe gebruikt de zoekgigant dan ook alleen gesponsorde zoekresultaten. De banners die tijdens de test getoond werden aan een klein deel van de gebruikers zouden alleen verschijnen bij relevante zoekopdrachten.

Advertenties zijn de belangrijkste inkomstenbron van Google.  In het laatste kwartaal van 2013 boekte het bedrijf een omzet van 16,86 miljard dollar. Het overgrote deel kwam uit advertenties. De prijs per advertentie daalt echter al lange tijd.


Lees meer over:

Google

Aanbevolen artikelen