Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tinder

Tinder geeft beroemdheden 'verified accounts'

Tinder gaat door middel van zogenoemde 'verified accounts' beroemdheden helpen met het vinden van een match via de datingapp.
Door NU.nl/Thomas Moerman

Veel beroemdheden gebruiken een andere naam op Facebook. Omdat op Tinder ingelogd moet worden via een Facebook-account, lopen beroemdheden vaak een match mis, vertelt Tinder-ceo Sean Rad tegenover The Hollywood Reporter. Vaak geloven andere Tinderaars ook gewoon niet dat het echt de desbetreffende persoon is.

Tinder start daarom met 'verified accounts', zoals bijvoorbeeld ook al gebeurt bij Twitter, waar de officiële accounts van beroemdheden een blauw vinkje naast hun naam krijgen.

De datingapp is wereldwijd erg populair. Per dag worden inmiddels 750 miljoen profielen bekeken en vinden er 10 miljoen 'matches' plaats. In Nederland zijn er ruim een miljoen gebruikers.

Niet elke BN'er lijkt overigens last te hebben van het gebrek aan Tindermatches. Actrice Georgina Verbaan liet dinsdag aan RTL Boulevard weten dat ook zij te vinden is op de datingapp, en dat dat haar tenminste één date heeft opgeleverd.


Lees meer over:
Tinder

Aanbevolen artikelen