Alle specificaties van de nieuwe HTC One zijn gelekt, zo'n twee weken voor de officiële lancering.

Dat stelt GSMArena.

Het nieuwe toestel van HTC was eerder al uitgebreid te zien op foto's en in een video, maar nu zijn ook alle specificaties van de smartphone gelekt.

De HTC M8, de werknaam van het toestel, krijgt een 5 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1080 x 1920 pixels. Dat zorgt voor een hoge pixeldichtheid van 441 pixels per inch.

De telefoon meet 146,4 bij 70,6 millimeter, iets groter dan de originele One die ook een kleiner scherm heeft. De nieuwe HTC One is met 9,4 millimeter overigens vrij dik.

Duo Camera

GSMArena weet ook de aanwezigheid van de Duo Camera te bevestigen. Het toestel zal twee camera's hebben zodat achteraf kan worden scherpgesteld. Ook zouden er 3d-effecten worden ondersteund.

De 5 megapixel-camera beschikt net als die in de originele One over ultrapixels. Deze pixels zijn groter en vangen dus meer licht op. Dat moet zorgen voor betere prestaties bij slecht licht. De camera in de originele One kreeg echter ook veel kritiek.

Net als de onlangs aangekondigde Galaxy S5 (hands-on) en Xperia Z2 (hands-on) draait de nieuwe One naar verluidt op een Snapdragon 801-processor van Qualcomm. Er is 2 GB werkgeheugen aanwezig en 16 GB aan opslag. Dat kan worden uitgebreid tot 128 GB met een MicroSD-kaart.

De nieuwe HTC One komt beschikbaar in goud, grijs en zilver en de accu beschikt over 2600 mAh, 300 mAh meer dan bij zijn voorganger. HTC heeft geen fm-radio meer.

Het nieuwe toestel van HTC wordt officieel 25 maart gepresenteerd tijdens een evenement in Londen en New York.