Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Twitter

Twitter kampte dinsdagavond met storing

Twitter had dinsdagavond met een storing te kampen. De site was gedurende ongeveer drie kwartier onbereikbaar voor gebruikers.
Door NU.nl/Floris Poort/ANP

Inmiddels is de site voor de meeste mensen weer te bezoeken. 

De problemen begonnen volgens Twitter na "onverwachte complicaties" bij onderhoud aan de systemen. Daarop maakte Twitter de dienst om 19.01 uur voor alle gebruikers onbeschikbaar. Om 19.47 waren de problemen opgelost en kwam de site weer beschikbaar.

In navolging van de storing kregen sommige gebruikers nog een melding dat de site voor onderhoud offline is gehaald, en dat Twitter verwacht dat de dienst snel weer te gebruiken is. 

Twitter heeft momenteel ruim 241 miljoen actieve gebruikers.

Biz Stone

De storing kwam Twitter-medeoprichter Biz Stone erg slecht uit. Hij was net op een technologiecongres in Texas om te vertellen over ''de verbonden samenleving'' en ''de wetenschap en natuur van samenwerkende netwerken''.

Door de storing was het een half uur onmogelijk hem, zoals de bedoeling was, vragen te stellen via #askbiz. Op het scherm verscheen eerst een mededeling dat er technische problemen waren en vervolgens dat er onderhoud werd gepleegd. 


Lees meer over:
TwitterStoringen

Aanbevolen artikelen