Apple zal bij de lancering van iOS 8, die verwacht wordt bij het uitkomen van een nieuwe iPhone later dit jaar, een flinke update doorvoeren aan het geplaagde Apple Maps.

Dat laten anonieme bronnen weten aan Cultofmac.com.

Bij de lancering van iOS 6, eind 2012, zei Apple Google Maps op iPhones en iPads vaarwel. Standaard werd het eigen Apple Maps geïnstalleerd.

De kaartdienst zat echter vol bugs en beschikte over beperkte functionaliteiten en data. In het begin was bijvoorbeeld Amsterdam Centraal niet te vinden in de app. Als gevolg van de problemen moest topman Scott Forstall het bedrijf verlaten.

Verbeteringen

Met de komst van iOS 7 eind 2013 kreeg de kaartapp al een flinke make-over aan de buitenkant. Volgens de bronnen wordt er echter ook hard gewerkt aan een verbetering onder de motorkap.

Bij de lancering van iOS 8 zal er bijvoorbeeld informatie over het openbaar vervoer worden toegevoegd en moeten er veel meer herkenningspunten, zoals vliegvelden, parken, stations en snelwegen, worden ingebouwd. Daarvoor zou Apple samenwerken met onder meer Broadmap, Embark en Hopstop. Dat laatste bedrijf is naar verluidt door Apple overgenomen.

Ook zal er wederom een lichte aanpassingen worden gedaan aan het uiterlijk van de kaarten. Daardoor zouden straten beter zichtbaar moeten worden.

iOS 8

Wanneer iOS 8 precies wordt uitgebracht  is niet bekend. Doorgaans onthult Apple de nieuwe versie van iOS in juni tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC. Vervolgens zal bij het uitkomen van een nieuwe iPhone, waarschijnlijk rond september, de nieuwe softwareversie beschikbaar zijn.

Naar verwachting brengt Apple dit jaar twee nieuwe iPhones uit die beiden een groter scherm zullen hebben.

Bekijk alle geruchten over de iPhone 6

Lees ook: Apple Maps-volgers eindigen op landingsbaan Alaska