Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
T-Mobile

Providers nemen maatregelen tijdens NSS

Nederlandse providers nemen maatregelen tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) eind maart in Den Haag om netwerkproblemen voor klanten en bezoekers te voorkomen.
Door NU.nl/Colin van Hoek

Dat laten T-Mobile, Vodafone en KPN dinsdag weten.

Tijdens de NSS zijn vijfduizend delegatieleden, drieduizend journalisten en tientallen wereldleiders in Den Haag aanwezig.

Bij drie mastlocaties van T-Mobile zijn de mobiele apparatuur en antennes volledig vervangen zodat de "modernste apparatuur" beschikbaar is. Ook is er daardoor extra capaciteit ontstaan.

In het World Forum, waar de NSS zal plaatsvinden, en enkele gebouwen in de omgeving is de dekking van het netwerk bovendien verbeterd.

Klanten

"Tijdens de nucleaire top zijn er duizenden extra mensen in een zeer klein gebied", aldus Lampros Iskos van T-Mobile. "Door het netwerk ter plaatse tijdig te vernieuwen en uit te breiden verwachten we dat iedereen die de NSS bezoekt, maar ook zeker onze klanten die in Den Haag wonen of werken, gewoon van hun mobiele telefoon gebruik kunnen maken."

KPN laat desgevraagd aan NUtech.nl weten dat er een extra mast geplaatst zal worden aan het Stadhoudersplantsoen, in de buurt van het World Forum. Daarnaast zal ook op het normale netwerk extra capaciteit beschikbaar worden gemaakt waar dat nodig is.

Ook Vodafone heeft de capaciteit van de normale zendmasten verhoogd en plaatst op dezelfde locatie als KPN een extra mast. Bovendien is er in het World Forum een mast neergezet om de dekking daar te verbeteren.

Alle providers houden het netwerk tijdens de top extra in de gaten.


Lees meer over:

NSS

Aanbevolen artikelen