Google zou de dwarsliggende partij zijn waardoor hybride laptops die kunnen wisselen tussen Windows en Android vertraging oplopen.

Dat melden CNET en Digitimes op basis van anonieme bronnen.

Verschillende bedrijven, waaronder Samsung en Asus, wilden laptops op de markt brengen die snel konden wisselen tussen Windows 8.1 en Android 4.4 . Een nieuwe chip van Intel maakt dergelijke laptops mogelijk.

Samsung heeft zijn hybride laptop inmiddels geschrapt, die van Asus is vertraagd. Volgens bronnen van Digitimes heeft Google druk op Asus uitgeoefend om zijn plannen uit te stellen. Een bron van CNET bevestigt dat, Microsoft zou zich nog niet tegen de plannen hebben uitgesproken.

Marktaandeel

Microsoft zou door zijn dalende aanwezigheid op de mobiele markt het meest te winnen hebben bij dergelijke hybride laptops, Google zou vrezen voor een groei van het marktaandeel van Microsoft.

Asus zou zijn laptop hebben uitgesteld om zowel Google als Microsoft niet op de tenen te trappen. De hybride Transformer Book Duet werd in januari door Asus aangekondigd tijdens gadgetbeurs CES. Eerdere geruchten wezen er ook al op ontevredenheid van Google over de plannen.

'Microsoft wilde kopers laten kiezen tussen Windows en Android'