Samsung heeft in Nederland een wedstrijd georganiseerd om meer Nederlandse apps te krijgen voor de Gear-producten en de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5

Dat laat Samsung Nederland vrijdag weten.

Op donderdag vond de eerste App Developer Challange plaats in Nederland. Onder de naam The Appointment werden 33 ontwikkelaars en contentpartijen gestimuleerd apps te ontiwkkelen voor de Gear 2, Gear 2 Neo, Gear Fit en vingerafdrukscanner van de Galaxy S5.

Dergelijke wedstrijden bestaan al sinds 2010 in het buitenland, maar het is voor het eerst dat Samsung het evenement in Nederland organiseert.

Nuttig

"Wij organiseren The Appointment om mensen naast internationale apps ook nuttige lokale apps te kunnen bieden die aansluiten bij wat Nederlanders willen", aldus Rick Fens, senior content manager bij Samsung Nederland.

Het aantal apps was een probleem bij de eerste Galaxy Gear-smartwatch van Samsung omdat ontwikkelaars alleen in samenwerking met Samsung een applicatie konden maken. Sinds vorige maand heeft Samsung de SDK (Software Development Kit) om apps voor Gear-producten te ontwikkelen opengesteld.

De prijs voor de beste app die ontwikkeld is tijdens The Appointment is 10.000 euro. De winnaar wordt over enkele weken bekendgemaakt.

Galaxy S5: De vijf belangrijkste vernieuwingen

Bekijk onze video en hands-on van de waterdichte Galaxy S5

Hands-on: Gear Fit is opvallend en simpel