Microsoft heeft maanden voor de officiële lancering de eerste grote update van Windows 8.1 gelekt.

Via een forum zijn diverse links te vinden die een gebruiker laten updaten naar de nieuwe versie van Windows 8.1

Deze nieuwe variant wordt door Microsoft waarschijnlijk pas in april op de ontwikkelaarsconferentie Build officieel gelanceerd.

Op het forum moeten wel zes verschillende softwarepakketten worden gedownload voor de pc geüpdatet kan worden. Diverse media en individuen geven aan dat de update geslaagd is, maar hij lijkt niet te werken op alle apparaten.

Er is ook een manier om de update te downloaden door de instellingen in Windows Registry te wijzigen. Alle manieren vergen nogal wat werk en kennis van de pc en zijn dus niet voor elke consument aan te raden.

Veranderingen

De nieuwe versie van Windows 8.1 is vooral gericht op computers met een muis en toetsenbord. Microsoft heeft het besturingssysteem, dat van oorsprong gericht is op touchscreens, beter geschikt gemaakt voor deze pc's.

Ook zijn er wat uiterlijke veranderingen doorgevoerd. Bovendien moet wisselen tussen de nieuwe Windows 8-omgeving en het ouderwetse bureaublad eenvoudiger worden. Tot slot is Windows 8.1 na de update geschikter voor goedkopere hardware.

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Bekijk onze uitgebreide hands-on met Windows 8.1