ING belooft de storingen waarmee de bank afgelopen weken te maken heeft gehad in de toekomst beter aan te pakken. Ook moeten sommige storingen door maatregelen worden voorkomen.

Dat laten Nick Jue, ceo van ING Nederland, en Peter Jacobs, CIO van ING Nederland, donderdag weten in een video.

De bank kampte de afgelopen maand met diverse grote storingen. Volgens Jacobs zaten de problemen in de betaalverwerkende systemen. Daarnaast zijn er ook systemen die betalingen aanleveren.

De systemen die betalingen verwerken zouden problemen hebben door het invoeren van SEPA, een nieuwe Europese betaalstandaard.

Verbeteringen

ING belooft in de toekomst storingen sneller op het spoor te zijn en in sommige situaties zelf te voorkomen. Daarvoor zal het monitoren van de systemen verbeteren en worden betaal- en verwerksystemen vervangen.

"Als de systemen het niet doen, zullen we ze direct loskoppelen zodat er geen onduidelijkheden zijn over geslaagde of niet geslaagde betalingen", aldus Jue. Bij een van de storingen van afgelopen weken werden sommige betalingen dubbel afgeschreven omdat de app van ING klanten vroeg het nogmaals te proberen.

Bekijk een overzicht van de recente ING-storingen

Welke banken worden het meest getroffen door storingen?