iRobot verkoopt vanaf donderdag nieuwe robotstofzuigers en een flink geüpdatete dweilrobot in Nederland.

Dat laat het bedrijf weten. De producten werden al aangekondigd voor de Amerikaanse markt, maar over een Nederlandse lancering was tot nu toe niets bekend.

Het gaat om robotstofzuigers in de nieuwe Roomba 800-lijn. Deze lijn komt nog boven de 600 en 700-serie en levert volgens iRobot meer zuigkracht waardoor er tot 50 procent meer stof, grover vuil en haren worden verwijderd.

Deze robotstofzuigers maken bovendien geen gebruik meer van borstels, maar rubberachtige flappen die het stof en vuil opvegen. Daardoor zou minder onderhoud nodig zijn. Ook is de stofbak vergroot zodat tot 60 procent meer vuil kan worden opgeslagen en zou het aantal zuigbeurten op één accu zijn verdubbeld.

De Roomba 870 is verkrijgbaar vanaf 629,99 terwijl voor de geavanceerdere 880 729,99 euro betaald moet worden.

Dweilrobot

Ook de Scooba 450, een nieuwe dweilrobot van iRobot, wordt vanaf vrijdag uitgebracht in Nederland. Deze robot zou tot drie keer effectiever zijn dan eerdere dweilmachines van het bedrijf.

De Scooba 450 veegt automatisch en dweilt daarna de vloer om hem vervolgens droog te trekken. De schrobborstel draait ruim zeshonderd keer per minuut. De nieuwe dweilrobot kost 649,99 euro.

Volgens iRobot wordt inmiddels één van de twintig euro's die in Nederland worden uitgegeven aan stofzuigers uitgegeven aan robots.

Review: De beste robotstofzuiger