Apple zou hard aan het werk zijn om Siri slimmer te maken, omdat Siri erg belangrijk wordt voor de iWatch.

Dat meldt Techcrunch op basis van The Information.

Volgens de website zijn de mogelijkheden van Siri nog te beperkt. Apple zou Siri dan ook samen willen laten werken met meer apps. Zo zou Siri ook berichtjes moeten kunnen versturen via Whatsapp in plaats van alleen via iMessage. Apple wil dat voor elkaar krijgen, zonder dat het in gesprek moet met andere bedrijven.

Daarnaast moet Siri slimmer worden, zodat het bijvoorbeeld merkt dat iemand gaat hardlopen, om vervolgens een hardloop-app alle ruimte te geven op het scherm van de iWatch. Het verbeteren van Siri suggereert dat de iWatch vooral via stemcommando's bestuurd moet worden.

De iWatch zou in 2014 uit moeten komen, maar vooralsnog heeft Apple alleen bekendgemaakt dat er in 2014 een nieuwe productcategorie geïntroduceerd zal worden. Daarnaast zou de iWatch simpeler dan gedacht worden.

Onlangs kondigde Apple CarPlay aan, een systeem voor in auto's waardoor iPhones tijdens het rijden op een eenvoudigere manier gebruikt moeten kunnen worden. CarPlay moet bestuurd worden met behulp van Siri.

iWatch: Gebogen smartwatch met nieuwe manier van opladen