Een patent van Samsung omschrijft een virtueel toetsenbord, dat op de hand van de gebruiker wordt geprojecteerd. De techniek wordt mogelijk ingezet voor de Google Glass-concurrent van Samsung.

Het patent werd in 2013 ingediend bij onder andere de World Intellectual Property Organization.

Het patent omschrijft een draagbaar apparaat, met een processor en een camera. De camera kan verschillende vingerkootjes onderscheiden. In het beeld dat de gebruiker ziet, verschijnen vervolgens letters op de verschillende kootjes.

De duim moet gebruikt worden om te typen, door deze op de verschillende kootjes te houden. De camera herkent dat een kootje bedekt wordt en vervolgens wordt de juiste letter ingevoerd. Het virtuele toetsenbord zou op één maar ook op twee handen geprojecteerd kunnen worden.

Volgens het patent moet er naar nieuwe manieren van 'input' gezocht worden, omdat onder andere stemcommando’s niet altijd even goed werken, terwijl slimme horloges en brillen niet genoeg ruimte hebben om een volledig toetsenbord te integreren.

Het patent maakt duidelijk dat Samsung aan nieuwe manieren werkt om apparaten van invoer te voorzien. Onlangs ging er nog het gerucht dat Samsung eind 2014 Galaxy Glass op de markt wil zetten, als concurrent van Google Glass.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland