LG brengt dit jaar een van de meest bijzondere toestellen op de markt. De G Flex heeft een gebogen scherm en behuizing en de achterkant is zelfhelend. Een unieke smartphone, maar is hij ook goed?

Bekijk de uitgebreide versie van deze hands-on op NUtech.nl

Het gebogen ontwerp van de G Flex valt op en geeft de telefoon een vernieuwend en aantrekkelijk uiterlijk. De afwerking is verder weinig bijzonder. Het toestel is behalve de kromming saai en groot, met een scherm van 6 inch.

LG noemt drie voordelen van de gebogen vorm: Het past beter bij het gezicht, de telefoon past beter in een broekzak en de beeldkwaliteit gaat vooruit. Helaas worden deze voordelen in de praktijk niet bewezen. De geluidskwaliteit tijdens bellen is prima, maar niet opvallend en in een broekzak is de G Flex net zo oncomfortabel als andere phablets.

De beeldkwaliteit zou omhoog gaan doordat het scherm gelijk is aan de bolling van het oog. Dat is op de G Flex niet merkbaar.

De zelfhelende achterkant blijkt gelukkig geen gimmick. Je kan vrij hard met een sleutel op de achterkant krassen zonder blijvende schade. Een speciale coating laat oppervlakkige krasjes weer verdwijnen. Een mooie en belangrijke toevoeging.

Scherm 

Naast het feit dat de gebogen vorm voor het scherm geen verschil maakt, is de kwaliteit van het display belabberd. De resolutie (1280 x 720 pixels) is erg laag en zorgt voor minder scherpe tekst. De wit- en kleurweergave zijn bovendien slecht en het scherm heeft een blauwe gloed en erg slechte kijkhoeken.

De maximale helderheid is ook erg laag, ongeveer de helft van andere high-end telefoons. Tot slot zijn er bij een lage helderheid of donkere vlakken puntjes op het scherm te zien waardoor kleuren niet effen lijken.

Prestaties en software

In onze benchmarkstest komt de LG G Flex met een Snapdragon 800-processor wel goed uit de bus. Deze chip levert al in tal van andere high-end smartphones prima werk. De G Flex draait dan ook soepel en hapert niet. De prestaties komen overeen met bijvoorbeeld de LG G2, Galaxy Note 3 en Xperia Z1.

De software ziet er anders uit dan bij andere LG-toestellen. Het bedrijf heeft een aparte softwarelaag gemaakt voor de G Flex. Deze is wat simpeler dan de standaardversie, zo zijn icoontjes wat minder overdadig vormgegeven. Het is nog wel mogelijk de originele LG-skin in te stellen.

Accuduur en camera

Net als bij andere phablets is er in de G Flex ruimte voor een forse 3500 mAh-accu in. Die zorgt voor een uitstekende accuduur. Zeker in combinatie met de lage resolutie, waardoor het scherm minder energie verbruikt, gaat de telefoon zelfs bij zwaar gebruik met gemak een dag mee.

De camera levert met 13 megapixel genoeg details en reageert bij daglicht snel en levert goede kleuren af. De autofocus werkt helaas niet altijd goed en in slechter belichte situaties gaat het zelfs regelmatig mis. Ook is bij kunstlicht of in de avond sneller ruis te zien en zijn er in donkere gedeeltes minder details zichtbaar dan bij andere topmodellen.

Conclusie

De LG G Flex is een erg gemiddelde telefoon. De prestaties zijn in orde, maar dat is tegenwoordig normaal. Ook de camera valt niet positief op. Alleen de accuduur en zelfhelende achterkant zijn voordelen van de G Flex. De gebogen vorm zorgt alleen voor een opvallend uiterlijk, maar voegt niets toe. 749 euro is dan echt te veel voor een bijzondere maar gemiddelde telefoon.

Bekijk foto's en de uitgebreide hands-on