Het aandeel van de laatste twee Android-versies, Jelly Bean en Kitkat, blijft doorgroeien ten koste van de oudere versies.

Dat blijkt uit cijfers van het Android Developer Dashboard. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal toestellen dat gebruikmaakt van de Google Play-winkel in de zeven dagen voor 3 maart.

Inmiddels staat Jelly Bean op 62 procent van de Android-toestellen. De laatste versie, Kitkat, staat op 2,5 procent van de telefoons. Kitkat is vooralsnog alleen beschikbaar op Nexus-telefoons en -tablets.

Grote verschillen met vorige maand zijn er niet; in januari groeide het aandeel van Jelly Bean naar 60 procent, dat van Kitkat naar 1,8 procent.

De groei van de nieuwere versies gaat niet geheel verrassend ten koste van oudere Android-versies. Gingerbread daalde over februari met één procentpunt naar 19 procent, Ice Cream Sandwich daalde van 16,1 procent naar 15,2 procent.

Beweeg de cursor over de lijn om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Android. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Bekijk de beste Android-smartphones van 2013

Hoe groot is Android op de tabletmarkt?