Microsoft heeft de functionaliteit van Skype aan de webversie van Outlook toegevoegd. Outlook-gebruikers kunnen vanuit de browser chatten en videobellen.

Dat meldt Skype op zijn blog.

Outlook-gebruikers hebben een browser-plugin nodig om hun Outlook-account aan hun Skype-account te koppelen. De accounts worden dan samengevoegd, waarna contacten in Outlook via Skype bereikbaar zijn.

Gebruikers kunnen in de browser met hun contacten chatten, bellen en videobellen. Outlook.com-gebruikers die nog geen Skype-account hebben kunnen bij de berichtendienst inloggen met hun Microsoft-account.

Wereldwijd

De integratie was er op beperkte schaal al langer, Skype heeft deze nu wereldwijd uitgerold. De benodigde browser-plugin is er voor Windows, Mac en Linux, voor de browsers Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox. Met de nieuwste Windows-versie is videobellen in hd-kwaliteit mogelijk.

De laatste keer dat Microsoft gebruikscijfers van Skype bekend maakte, zou het driehonderd miljoen maandelijkse actieve gebruikers hebben. Outlook.com, waar Hotmail.com sinds een aantal jaar ook bij hoort, heeft in totaal ruim vierhonderd miljoen gebruikers.

Microsoft kocht Skype in 2011 voor 8,5 miljard dollar.