Facebook zou op het punt staan Titan Aerospace over te nemen. Met de drones op zonne-energie die het bedrijf maakt zou Facebook internet in onder meer Afrika willen gaan aanbieden.

Dat schrijft Techcrunch op basis van anonieme bronnen.

Facebook zou 60 miljoen dollar (43,7 miljoen euro) willen betalen voor Titan Aerospace. De bijzondere drones zouden vervolgens worden ingezet voor Internet.org, een initiatief van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

Hij wil internet naar de hele wereldbevolking brengen en volgens een bron van Techcrunch kan dat met behulp van de drones op zonne-energie.

Solara 50

Titan Aerospace introduceerde vorig jaar de Solara 50 die vergelijkbaar is met een satelliet, maar dan veel goedkoper. De drone kan het weer in de gaten houden, rampen in kaart brengen, satellietbeelden van de aarde maken en helpen bij communicatie.

Facebook zou dus geïnteresseerd zijn in het laatste en zou daarvoor in eerste instantie 11.000 drones willen produceren. De Solara 50 kan vijf jaar lang op zonne-energie vliegen zonder te landen.

Het project is enigszins vergelijk met Project Loon van Google. De zoekgigant gebruikt 'wifi-ballonen' om internet te brengen naar landelijke en afgelegen plekken.

Bekijk video's van de wifi-ballonen van Google

Bekijk beelden van en lees meer over de Solara 50

De vijf meest indrukwekkende drones